flag

DRAGO Olimac adapter

kep1

 

 

Három generáció óta az OLIMAC csakis kukorica betakarító adaptereket tervezett és épített. Ez a sajátosság, ami egyedi a világon, lehetővé tette, hogy folyamatos kutatásra és technológiai újításokra koncentráljanak. A DRAGO a kiváló technológiának és gyártási minőségének köszönhetően magas teljesítményt és biztonságot ajánl bármilyen munkakörülmények között.

 

Automata működésű törőlécek
Az egyetlen konstrukció a világon, amely automatikus működésű törőlécekkel készül. Az OLIMAC szabadalomnak köszönhetően a DRAGO törőlécek automatikusan és külön-külön beállítják a lemezek közti rést a kukoricaszárak vastagságától függően. Az automata mechanizmus lehetővé teszi a DRAGO-nak, hogy a táblán belül követni tudja a szárvastagság változását és ehhez állítsa folyamatosan a törőlécek közötti rést. A gépkezelő nem végez beállítást a törőlécekkel kapcsolatban, így időt takarít meg, nyugodtabban dolgozik és a kukoricaszárak tökéletes fogadására állíthatja kombájnját.

 

Hosszabb törőhengerek: Nincs veszteség, nagyobb sebesség
A DRAGO törőhengerek hosszabbak, mint más csőtörők hengerei. Ez a rendszer könnyebben választja le a kukoricacsöveket a növényről, így elkerüli a hirtelen erős lerántás következtében történő kihullást az adapterből és növeli a betakarítás sebességét.

A kukorica tökéletes begyűjtése
Szerkezetének köszönhetően a gép teljesen a talaj közelében képes működni, valamint az oldalcsigákkal lehetővé válik az elhajlott növények felemelése, ezáltal biztosítva azoknak a kukoricacsöveknek a begyűjtését is, amelyek nagyon lent vannak, vagy melyek alacsonyan lógnak.

Mindegyik sor külön, zárt olajfürdős hajtásházzal szerelt, melyeknek a meghajtása Walterscheid csúszó kuplunggal történik.

 

Fülesláncok
A megerősített acélból készült fülesláncok saját magukat feszítik egy rugó segítségével, mely elnyeli a rezgésfeszültséget. A törőhengerek hosszanti kései wolfram-karbid ötvözetből készültek. Ezek a kések megakadályozzák, hogy a növényi szárak feltekeredjenek a törőhengerekre.

Az OLIMAC termékpalettájáról 4-től egészen 24 sorig kínálja a DRAGO-t, melyet a megrendelő kombájntípusához gyártanak,                                                                        ezáltal tökéletes a felfüggesztése és a meghajtás.

Beépített kukoricaszár szecskázó
Kérésre a DRAGO a gép alá épít egy kukoricaszár szecskázót, melynek forgó pengéi minimális energiát fogyasztanak. A szecskázó szétzúzza a kukoricaszárakat és a talajt szántásra kész állapotba hozza.

Napraforgó betakarításra is alkalmas
Az opcióban kapható kiegészítő késes szerelvénnyel napraforgó betakarításra is használhatjuk az OLIMAC DRAGO adaptereket.

 

 

 

Az összecsukható változat csökkentett szállítási szélessége

A csökkentett 3-3.20 m szállítási szélességgel könnyen közlekedhet az utakon, és jobb a láthatóság is. Az összehajtási folyamat a műszerfalról működtethető.

 

 

flag

Újdonságok Kérem tekintse meg újdonságainkat!

Massey Ferguson Kollekció 2021 - 2022 

Massey Ferguson Kollekció 2021 - 2022